- Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.
Sertifiseringer for fiskeindustrien
6. april 2018
Kr4.900Hendelse Navigasjon
Dette kurset passer for deg som ønsker å vite mer om hvilke sertifiseringer som er relevante for fiskeindustrien både når det gjelder næringsmiddeltrygghet og sporbarhet. Innhold og krav i de ulike standardene blir gjennomgått og det blir fokus på hva sertifiseringene innebærer både i forhold til oppfyllelse av krav og hvilke gevinster virksomheten kan forvente etter sertifisering.
Standarder som gjennomgås:
- GFSI-anerkjente standarder for næringsmiddeltrygghet som FSSC 22000 v 4.1 Food Manufacturing (inkl. ISO 22000), BRC Global Standard for Food Safety issue 7, IFS Food Standard v 6, GlobalG.A.P IFA og GlobalG.A.P CFM. Hvordan velge riktig standard
- Sporbarhetsstandarder som MSC/ASC Chain of Custody og GlobalG.A.P Chain of Custody.
Veien fram mot sertifisering – implementering i virksomheten
Sertifisert – hva forventes
Etter gjennomført kurs er målet at deltakeren skal
- kunne velge riktig standard for sin virksomhet basert på egen kunnskap om standardene, egen aktivitet og markedskrav
- ha fått konkrete inspill på hvordan man kan jobbe praktisk i virsksomheten for å sikre god implementering av standardkravene
- ha hatt en god erfaringsutveksling med de andre deltakerne og med kursholder
Kursets form og ramme
- Introduksjon og historikk
- Regulatoriske krav
- Krav fra kunde og marked
- Sentrale begreper og krav i standarder for sporbarhet og næringsmiddeltrygghet
- Sporbarhet
- Næringsmiddeltrygghet (HACCP studie)
- Veien til sertifisering
- Dialog, gruppearbeid og diskusjoner
Kurset gjennomføres i moderne lokaler av revisor Torill Strand som har mange års erfaring fra produksjonsbedrifter innen fiskeri- og akvakultur.
Det utleveres kursbevis ved kursavslutning.
Forkunnskaper
Ingen krav
Målgruppe
Kurset henvender seg i første omgang til deg som ønsker å få oversikt over relevante sertifiseringer for fiskeindustrien. Hensikten med kurset er å skape forståelse for hva en sertifisering innebærer og hvilke fordeler det kan gi virksomheten.