- Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.
Sertifiseringer for fiskeindustrien
19. oktober 2017
Kr4.900Hendelse Navigasjon
Dette kurset passer for deg som ønsker å vite mer om hvilke sertifiseringer som er relevante for fiskeindustrien både når det gjelder næringsmiddeltrygghet og sporbarhet. Innhold og krav i de ulike standardene blir gjennomgått og det blir fokus på hva sertifiseringene innebærer både i forhold til oppfyllelse av krav og hvilke gevinster virksomheten kan forvente etter sertifisering.
Standarder som gjennomgås:
Sporbarhetsstandarder som MSC/ASC Chain of Custody og GlobalG.A.P Chain of Custody.
GFSI-anerkjente standarder for næringsmiddeltrygghet som FSSC 22000 v 4.1 Food Manufacturing (inkl. ISO 22000), BRC Global Standard for Food Safety issue 7, IFS Food Standard v 6, GlobalG.A.P IFA og GlobalG.A.P CFM.
Hvordan velge riktig standard
Veien fram mot sertifisering – implementering i virksomheten
Sertifisert – hva forventes
Etter gjennomført kurs er målet at deltakeren skal
kunne velge riktig standard for sin virksomhet basert på egen kunnskap om standardene, egen aktivitet og markedskrav
ha fått konkrete inspill på hvordan man kan jobbe praktisk i virsksomheten for å sikre god implementering av standardkravene
ha hatt en god erfaringsutveksling med de andre deltakerne og med kursholder
Kursets form og ramme
Introduksjon og historikk
Regulatoriske krav
Krav fra kunde og marked
Sentrale begreper og krav i standarder for sporbarhet og næringsmiddeltrygghet
Sporbarhet
Næringsmiddeltrygghet (HACCP studie)
Veien til sertifisering
Dialog, gruppearbeid og diskusjoner
Kurset gjennomføres i moderne lokaler av revisor Torill Strand som har mange års erfaring fra produksjonsbedrifter innen fiskeri- og akvakultur. Det utleveres kursbevis ved kursavslutning.
Forkunnskaper
Ingen krav.
Målgruppe
Kurset henvender seg i første omgang til deg som ønsker å få oversikt over relevante sertifiseringer for fiskeindustrien. Hensikten med kurset er å skape forståelse for hva en sertifisering innebærer og hvilke fordeler det kan gi virksomheten.