Kvalitets- og risikodagene 2018

Kvalitets- og risikodagene 2018 vel gjennomført

Nyheter

Kvalitets- og risikodagene 2018 den 14. og 15 juni i Holmenkollen er nok en gang gjennomført med glans.

Kvalitets- og risikodagene var i ordets rette forstand ‘et hav av muligheter’.

Konferansen ble åpnet av NFKR’s entusiastiske styreleder Ernst Ole Solem for et  lydhørt og dedikert publikum som representerte en rekke ulike bedrifter og institusjoner. Og for den som måtte tro at man var utlært på kvalitet- og risiko var det bare å tro om igjen.

Nye metoder og begreper, nye kunnskaper og systematikk for kvalitet og risikostyring var den overordnede agendaen for dagene. I ordets rette forstand ‘Et hav av muligheter’.

Hvis noen trodde at ‘digitaliseringsrevolusjonen var over’ var det bare å tro om igjen. Geir Hamre Mathisen , Chief Auditor Aker BP  og Torolf Paulshus, President EOQ/NFKR dagl. holdt et glitrende innlegg om dette temaet.

Godt innlegg med Egil Bredgaten, Telenor ambassadør, som snakket om kunstig intelligens i en stadig mer digitalisert verden.

Line Haugen, økonomidirektør ved OsloMet holdt et spennende innlegg om software robotisering. Ingen grunn til å blir engstelig. Det er menneskehjernen bak som utvikler hva software robotisering skal innebære. Imidlertid skaper dette uanede muligheter for en enklere og mer effektiv arbeidsdag. Forenkling av fakturaprosesser kan være ett resultat av software robotisering.

Et annet spennende tema var gjenbruk av data. Her holdt Seniorrådgiver og teamleder i Difi et spennende foredrag om at Data setter komplekse krav til kvalitet- og risikostyring. At samarbeidet mellom institusjoner og bedrifter også gir nye businessmuligheter er verdt å gi en ekstra tanke.

I disse tider var det også helt på plass med et innlegg om Erfaringer med GDPR – Eu’s personvernreform. Dette ble holdt av Nicolay Moulin, Leder Digital Governance fra EVRY Norge. At dette ikke bare bør se’s på som en ny lov men noe positivt var vel riktig å poengtere.

Kvalex skulle gjerne kommentert hvert eneste innlegg men poengterer istedet at det var et særdeles godt planlagt program med særdeles gode foredragsholdere. Les mer om de øvrige foredragsholderne her.

 

Kvalex sier tusen takk for årets konferanse og gleder seg allerede til neste.

Åpning av konferansen ved styreleder i NFKR, Ernst Ole Solem

Kunstig intelligens “Al & Internet of Things” i en stadig mer digitalisert verden ved Egil Bredgaten, Telenor Ambassadør

Erfaringer med robotteknologi ved Økonomidirektør Line Haugen, OsloMet

Erfaringer med GDPR – EUs personvernreform ved Nicolay Moulin, Leder Digital Governance, EVRY Norge