Verdens kvalitetsdag 2018

Verdens Kvalitetsdag 2018 vel overstått og gjennomført!

Nyheter

Verdens Kvalitetsdag hadde som vanlig  et høyt faglig fokus. Informasjonsbehandling, datakvalitet, robotisering og nye trender var stikkord for dagen.

Vi som deltok på konferansen var så heldige å få med oss en rekke inspirerende foredrag fra kjente og profilerte næringslivsledere og  fagspesialister.

foredrag-microsoft

 • Digital transformasjon og cybersikkerhet v/Kristine Beitland, dir. Corporate Affairs Microsoft Norge
 • Fremtidige forretningsmodeller basert på digitalisering og Big Data v/Dr. John M. Lervik, grunnlegger og adm. dir. i Cognite
 • Risiko og Cybersikkerhet v/Roar Thon, fagdir. Sikkerhetskultur, Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM)
 • Er norsk petroleumssektor godt nok rustet mot cyberangrep? v/Lars Gjesvik, forsker NUPI
 • Kvalitetssikring av «Big Data» v/Per Myrseth, Head of section Data Management Competence Center, DNV GL
 • Velferdsteknologi – et bidrag til kvalitet i helse- og omsorgstjenestene v/Kristin Standahl, KS, prosjektleder Nasjonalt velferdsteknologiprogram
 • Kvalitetsforbedring og kvalitetsledelse i helsesektoren v/Anne Karin Lindahl, divisjonsdir. Kirurgisk div. Ahus og professor dr med UIO
 • Kvalitetsledelse – Business Improvement v/Øyvind Lervåg, Quality, HSE and Business Improvement Leader
 • Neste generasjons flysikringstjeneste på lufthavner – innovasjon, teknologi og sikkerhet v/Torbjørn Henriksen, Solution Manager Remote Tower program, Avinor

 

Utdeling av NFKR Kvalitetspris – Årets Kvalitetsleder 2018

Prisen er et årlig arrangement og deles ut på Verdens Kvalitetsdag av Norsk Forening for Kvalitet og Risikostyring. Prisen skal fremme gode resultater innen fagområdet kvalitet- og risikostyring/ledelse.

Formålet med Kvalitetslederprisen

Sitat NFKR: Vinner av NFKR Kvalitetslederpris besluttes av foreningens jury for å synliggjøre og belønne innsats og resultater fra enkeltpersoner som jobber med kvalitet- og risikoledelse i sin videste forstand. Vinner av NFKR kvalitetslederpris skal være en leder i en organisasjon som har lykkes i å bedra til suksess for de ulike interessentene gjennom dennes lederskap, og gjennom endrings- og kvalitetsforbedringsprosesser denne har iverksatt.

 

Kvalex gratulerer Årets Kvalitetsleder 2018 som ble daglig leder Svein Axel Johannessen fra Jæren Industripartner AS.

 

Kvalitetsleder-1

Juriens begrunnelse:

 

 • Årets kvalitetsleder tiltrådte som daglig leder i bedriften på nyåret 2016 etter 13 år i en organisasjon, som blant annet arbeidet for arbeidssøkere som ønsker innpass i ordinært arbeidsliv. Nåværende bedrift hadde da en bratt motbakke foran seg for å etablere en sunn økonomi med et bærekraftig resultat. Årsaken til situasjonen kunne forklares med nedgangen vi hadde særlig i Rogaland på denne tiden.
 • Sammen har de gjort en rekke endringer, inklusiv gjennomført sertifisering etter ISO 9001:2015 av to nye avdelinger og resertifisering av Jobbkompetanse-avdelingen og administrasjonen. De har et nært samarbeid med kundene sine, og flere har sett verdien av å bruke dem som leverandør.
 • Resultatet av alle disse endringene har gjort at bedriften i 2017 leverte regnskap som gikk i overskudd, og det ser lovende ut for 2018-resultatene også.

 

Kvalitetsleder2 

Les mer om prisvinneren her

 

Kvalex takker for en flott dag og ser allerede frem til neste Verdens Kvalitetsdag 2019, 14. november!

 

Vil du lese om fjorårets prisvinner?