- Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.
ISO/FSSC 22000 – Næringsmiddeltrygghet
26. september 2017 - 27. september 2017
kr8.900Hendelse Navigasjon
Et kurs for deg som ønsker eller har behov for å lære mer om ledelsessystemer for næringsmiddeltrygghet og hvordan ISO 22000 og FSSC 22000 kan bidra til å håndtere krav for å få trygge næringsmidler. FSSC utkommer nå i en versjon 4, og det er denne nye versjonen som blir gjennomgått på dette kurset.
FSSC 22000 består av ISO 22000 + PAS 220/ISO TS 22002-1, og dette kurset gjennomgår delkravene i de ulike standardene. Du får også lære hvordan de kan implementeres i forskjellige virksomheter.
Dette kurset gir en unik oversikt og er en god praktisk implementeringstrening. Det gir deg kunnskap og verktøy for enkelt å kunne implementere standardene innen egen virksomhet, enten som et tillegg til de andre ISO-standardene, eller som et helt nytt styringssystem.
Etter gjennomført kurs er målet at deltakeren skal
- ha en god forståelse og kunnskap om ISO 22000 og FSSC 22000 og HACCP
- ha et antall konkrete forslag på praktisk implementering av FSSC 22000 og HACCP
- ha hatt en god erfaringsutveksling med de andre deltakerne og med kursholder som har lagt revisjonserfaring fra forskjellige virksomheter innen næringsmiddelbransjen, fra de minste til de største
Kursets form og ramme
- Historikk
- ISO 22000 og FSSC 22000 – sentrale begreper og delkrav
- ISO/TS 22002-1 – krav, tolkning og tilpasning
- Kort gjennomgang av HACCP studie (for de som ønsker fordypning har vi en tredje kursdag)
- CCP, styrbare PRP
- Veien til sertifisering
- Bruk av eksempler og dialog for å skape forståelse
- Gruppearbeid og diskusjoner
Kurset gjennomføres i moderne lokaler av Kerstin Hansson, en meget erfaren revisor og kursholder.
Det utleveres kursbevis ved kursavslutning.
Forkunnskaper
Det er intet krav, men det er en fordel å ha grunnleggende kunnskap om næringsmiddeltrygghet og implementering av styringssystem.
Målgruppe
Kurset henvender seg i første omgang til deg med overgripende og/eller praktisk ansvar for kvalitets- og næringsmiddeltrygghet og sertifisering innen virksomheten. Kurset passer også for konsulenter som arbeider med å støtte en virksomhet i spørsmål knyttet til næringsmiddeltrygghet.