- Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.
VACCP & TACCP – verktøyer for forebyggelse av sårbarhet og trusler i næringsmiddelindustrien
17. oktober 2017
Kr4.900Hendelse Navigasjon
Et kurs for deg som ønsker eller har behov for å lære mer om hvordan man kan forebygge og håndtere sårbarhet og trusler som bedrifter innen næringsmiddelindustrien kan bli utsatt for og de nye verktøyene innen begrepene VACCP og TACCP.
VACCP (Vulnerability Assessment and Critical Control Points) og TACCP (Threat Assessment Critical Control Point) begynner å bli vanlige ord innen næringsmiddelbransjen. Men hva betyr de egentlig og hvordan kan en bedrift praktisk integrere og jobbe med disse verktøyene innen sitt food safety management system? På dette kurset lærer du deg hva dette innebærer og hvordan du kan anvende disse verktøyene i praksis og forebygge matbedrageri – Food Fraud. Dette er et hett tema i næringsmiddelbransjen, både lokalt og globalt. Når uheldige situasjoner skjer blir mange lidende, og dette leder til store konsekvenser for alle aktører i hele kjeden før produktet når sluttforbrukeren. Til tross for at kravene har økt i alle ledd i næringsmiddelindustrien for å gjøre kontroller er risikoen fremdeles stor for at noe kan skje og man blir utsatt for matbedrageri. VACCP og TACCP er spesielt tatt frem som en metode for å forebygge angrep på industrien i form av bedrageri og sabotasje.
Etter gjennomført kurs er målet at deltakeren skal
- ha kunnskap om begrepene VACCP og TACCP og historien bak innføringen av dem
- ha økt sine forutsetninger for å forebygge og bekjempe sårbarheten og truslene mot egen bedrift
- ha kunnskap om verktøyer og metoder for bruk av begrepene i egen bedrift
- ha kunnskap om hvordan man praktisk jobber med disse begrepene innen sitt interne næringsmiddeltrygghet system, og/eller opp i mot ISO/FSSC 22000
Kursets form og ramme
- Forelesning og presentasjon av begreper og verktøyer
- Gjennomgang av SSAFE assessment tool
- Case studies og eksempler fra næringsmiddelindustrien
- Bruk av eksempler og dialog for å skape økt forståelse og kunnskap
- Gruppearbeid og diskusjoner
Kurset gjennomføres i moderne lokaler og av en av Intertek sine erfarne revisorer. Gjennom presentasjoner, eksempler, utdypinger, diskusjon og oppgaver involveres deltakerne gjennom hele kurset.
Det utleveres kursbevis ved kursavslutning.
Forkunnskaper
Det kreves ingen forkunnskaper for å delta på dette kurset
Målgruppe
Kurset passer for deg som ønsker eller har behov for å lære mer om hvordan man kan forebygge og håndtere sårbarhet og trusler som bedrifter innen næringsmiddelindustrien kan bli utsatt for og de nye verktøyene innen begrepene VACCP og TACCP.