- Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.
HACCP, VACCP & TACCP
23. oktober 2018
kr4900Hendelse Navigasjon
Et kurs for deg som ønsker eller har behov for å lære mer verktøyene HACCP, VACCP og TACCP og vil lære hvordan man jobber med disse verktøyene i sitt food safety management system.
VACCP (Vulnerability Assessment and Critical Control Points) og TACCP (Threat Assessment Critical Control Point) begynner å bli vanlige ord innen næringsmiddelbransjen. Men hva betyr de egentlig og hvordan kan en bedrift praktisk integrere og jobbe med disse verktøyene innen sitt food safety management system? På dette kurset lærer du deg hva dette innebærer og hvordan du kan anvende disse verktøyene i praksis og forebygge matbedrageri – Food Fraud.
Du vil også få engrunnleggende innføring i det mer velkjente vertøyet HACCP, og hvilke krav du har på deg som næringsmiddelprodusent for å utvikle, implementere og oppretholde HACCP i ditt system for næringsmiddeltrygghet. Ønsker du videregående fordypning i HACCP har vi en egen kursdag for dette.
Etter gjennomført kurs er målet at deltakeren skal:
- ha en god forståelse og kunnskap om
- HACCP – Hazard Analysis Critical Control Point
- VACCP – Vulnerability Assesment Critical Control Points
- TACCP – Threat Assessment Critical Control Points
- ha kunnskap om matbedrageri og sabotasje
- ha kunnskap om hva som inngår i en HACCP studie
- ha kunnskap om metodikk og praktisk bruk innen HACCP, VACCP og TACCP
- ha hatt en god erfaringsutveksling med de andre deltakerne og med kursholder som har lagt revisjonserfaring fra forskjellige virksomheter innen næringsmiddelbransjen, fra de minste til de største
Kursets form og ramme:
- Prinsipper og arbeidsgang i HACCP, VACCP & TACCP
- Forskjeller og likheter innen HACCP, VACCP & TACCP
- Leverandørkjeden og sårbarhet
- Styring, overvåking og verifisering på riktig nivå
- Levende arbeide med VACCP/TACCP i organisasjonen
Kurset gjennomføres i moderne lokaler av Kerstin Hansson, en meget erfaren revisor og kursholder.
Det utleveres kursbevis ved kursavslutning.
Forkunnskaper
Det er intet krav, men det er en fordel å ha grunnleggende kunnskap om næringsmiddeltrygghet og næringsmiddelproduksjon.
Målgruppe
Kurset henvender seg i første omgang til deg med overgripende og/eller praktisk ansvar for kvalitets- og næringsmiddeltrygghet og sertifisering innen virksomheten. Kurset passer også for konsulenter som arbeider med å støtte en virksomhet i spørsmål knyttet til næringsmiddeltrygghet.