FSSC 22000 lanserer ny versjon

Første norske industribedrift med ISO 45001-sertifikat

Nyheter

ISO 45001 sertifikat til første norske industribedrift

ISO 45001- sertifikat ble onsdag 9. mai overrakt av Daglig leder for Kiwa Teknologisk Institutt Sertifisering Jørn Are Granerud til Veidekke Entreprenør ved administrerende direktør Dag Andresen og HMS-sjef Steinar Stake. Den nye standarden skal gi bedrifter et rammeverk for å forbedre sikkerheten til medarbeidere og skape tryggere arbeidsforhold.

I forbindelse med overrekkelsen uttalte Andresen: – Dette er en milepæl for oss. Veidekke er en menneskeorientert bedrift. Vi er opptatt av å ta vare på folkene våre. Derfor har vi de siste årene drevet et kontinuerlig forbedringsarbeid innen helse, arbeidsmiljø og sikkerhet. Vi er stolte over at vi i dag har fått dette synlige beviset som dokumenterer at vi har systemene i orden. Sertifiseringen vil være et grunnlag for fortsatt kontinuerlig forbedring på dette viktige området.

Sterkt signal til bransjen
Jørn Are Granerud fra Kiwa Teknologisk Institutt Sertifisering mener ISO-sertifiseringen gir et betydelig signal til byggebransjen.

– Mange arbeidsoppgaver på bygg- og anleggsprosjekter er forbundet med høy risiko. Det er gledelig at Veidekke som en kompleks bedrift og en stor seriøs aktør er så tidlig ute med å sertifisere seg, og dermed setter et eksempel som kan være med å påvirke flere bedrifter til å ta arbeidsmiljø på alvor.

Sertifisering gir fordeler
Granerud påpeker at det er flere fordeler ved å ta denne standarden i bruk.

 

Les hele saken her